top of page

NIEUWS

- PERSBERICHT -

 

Bekende Bergenaar Stalpers gaat uitdaging aan als chansonnier

 

Bergen op Zoom - Maarten Stalpers, bekend klarinettist/ saxofonist en muziekpedagoog, gaat een nieuwe uitdaging aan in zijn muzikale carrière en wordt (ook) chansonnier.

 

De veel gehoorde opmerking dat zijn stem klinkt als die van Gilbert Bécaud, heeft geleid tot een schitterende voorstelling met chansons van Bécaud zelf en vele bekende tijdgenoten en, hoe kan het ook anders, een grote rol voor klarinet en saxofoon.

 

Stalpers: "Het Franse chanson lag me altijd al na aan het hart. Toen vorig jaar collega's en zang professionals me, onafhankelijk van elkaar, vertelden dat mijn stem en performance hen zo aan Bécaud deden denken, besloot ik aan een voorstelling te gaan werken rondom deze veelzijdige Franse zanger."

 

Het resultaat, 'Gilbert Bécaud ontmoet', is een voorstelling waarin chansons van Bécaud en tijdgenoten zoals Charles Aznavour, Jacques Brel, Julien Clerc, Dave, Lara Fabian, Edith Piaf en anderen worden aangevuld door virtuoze klarinet- en saxofoonsolo’s.

 

Die voorstelling staat nu als een huis. De planning is iets vertraagd door de huidige omstandigheden, maar na de zomer komt de voorstelling naar diverse theaters, waaronder De Kring in Roosendaal.

 

De dagelijkse activiteiten van Maarten Stalpers als muziekpedagoog, all round performer en voorzitter van de stichting 'Meer Mens Met Muziek' lopen uiteraard gewoon door.

Over Maarten Stalpers


Op klarinet (cum laude) en saxofoon is Maarten Stalpers afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg voor zowel klassieke- als lichte muziek. Naast het bestaan als succesvol multi-instrumentalist heeft hij al meer dan 25 jaar een bloeiende lespraktijk in Bergen op Zoom, waar hij is geboren en getogen. Daarnaast is hij bekend van talloze optredens in de diverse theaters in de regio en daarbuiten, als solist en met diverse bands, combo´s en kwartetten onder zijn leiding.

Meer informatie over het programma en het verhaal achter de voorstelling op: www.fransechansonslive.com of neem contact op via maartenstalpers@home.nl.

bottom of page